Våra Uppfödningar - Presentationer

ALEGROS WHITE CHOCOLATE ULVINIA"INDIE"

HEJ OCH GOD FORTSÄTTNING PÅ 2013!

JAG HETER ANKI LARZENIUS OCH DEN 10 JANUARI 2010 HÄMTADE FAMILJEN SIN FÖRSTA HUND PÅ ALEGROS.VI VAR FYRA AV FAMILJENS FEM FAMILJEMEDLEMMAR SOM FÖRVÄNTANSFULLT MÖTTE VÅR LILLA ULLTOTT INDIE.

FÖRSTA PRÖVNINGEN VAR BILÅKNING I BUR.DET GILLADE INTE INDIE,HON SPYDDE JÄMT OCH SPÄNDE SIG HELA TIDEN TROTS MÅNGA TRÄNINGSÅK BÅDE KORTA OCH LÄNGRE TURER.BÄTTRE BLEV DET NÄR VI BYTTE BUREN MOT SELE I SÄKERHETSBÄLTET I BAKSÄTET.NU FUNGERAR DET,MEN DET ÄR BARA ETT NÖDVÄNDIGT ONT.

ROLIGARE ÄR DET ATT STROSA RUNT I VÅR TRÄDGÅRD,OCH FAVORITPLATSEN ÄR FRAMFÖR GRINDEN OCH HÅLLA UTKIK ÖVER GATAN,DÄR HÄNDER SAKER ,SKÄLLA ÄR JU BRA DÅ VARNAR HON MATTE OCH HUSSE.

VI HAR VARIT PÅ EN UTSTÄLLNING MED INDIE,MEN DET VAR KANSKE INTE RIKTIGT VÅR GREJ!DÄREMOT HAR VI GÅTT OLIKA KURSER MED HENNE.

¤ VALPKURS

¤ VARDAGSLYDNAD 2 GÅNGER MED OLIKA FÖRARE

¤ AGILITY 2 GÅNGER MED OLIKA FÖRARE

AGILITY FORTSÄTTNING SKULLE JAG VILJA GÅ TILL VÅREN OCH KANSKE PROVA PÅ NÅGON TÄVLING.VI HAR TRÄNAT LITE INOMHUS I ETT STALL NU I VINTER OCH INNAN SNÖN KOM  I TRÄDGÅRDEN.I SNÖN HAR VI TRÄNAT I SKIDSPÅRET MED INDIE I DRAGSELE(HON DRAR INTE MEN SPRINGER FÖRE)OCH JAG EFTER PÅ SKIDOR.GÅR JÄTTEBRA MEN BÄST GÅR DET OM HUSSE LENNART ÅKER FÖRE.SNÖN GILLAR INDIE,BÄST ÄR ATT RULLA ELLER LEKA MULLVAD,IBLAND GÅR HON MER PÅ RYGG ÄN TASSARNA TYCKER JAG.

NÄR FAMILJEN JOBBAR ÄR INDIE PÅ HUNDDAGIS,DÄR FÅR HON LUNCH OCH UTEVISTELSE 2 GÄNGER,VILA OCH SÄLLSKAP,HON HAR 4 KOMPISAR I SITT BÅS SOM HON TRIVS VÄLDIGT BRA MED.HENNES FAVORITPLATS FÖR VILA ÄR MELLAN SOFFAN OCH VÄGGEN GANSKA LIKT FAVORITPLATSEN HEMMA SOM ÄR UNDER MATTE OCH HUSSES SÄNG.

FAVORITLEKSAKEN INNE ÄR EN BOLL MED SVANS SOM PIPER,DEN DRIBBLAR VI TILLSAMMANS MED,DET ÄLSKAR HON UTE ÄR DET FREESBIE SOM NÅGON KASTAR MEN SEN VILL HON BITA LITE I DEN MEN KOMMER INTE TILLBAKA MED DEN.

INDIE ÄR FAMILJENS LILLA ÄLSKLING OCH VI HAR LÄRT OSS MYCKET TILLSAMMANS MED HENNE,VÅR FÖRSTA HUND.

HÄLNINGAR FAMILJEN LARZENIUS!

ALEGROS ROSIE SWEET AS SUGAR"ALVA"

HANNA HETER JAG OCH DET ÄR JAG OCH MIN MAN JONAS SOM HAR ALVA FRÅN R-KULLEN.VI HAR ÄVEN EN FINSK LAPPHUND SOM HETER ESKIL!

NÄR VI KÖPTE ALVA HADE JAG INGEN TANKE PÅ ATT JAG SKULLE TÄVLA MED HENNE,UTAN TÄNKTE MEST HA HENNE SOM SÄLLSKAPSHUND,MEN EFTER ATT HA INSETT HUR ROLIGT OCH LÄTT DET VAR ATT LÄRA HENNE NYA SAKER SÅ BÖRJADE JAG FUNDERA PÅ ATT TÄVLA MED HENNE.

JAG BÖRJADE TRÄNA IN ALLA LYDNADSMOMENTEN MEN DET DRÖJDE ETT TAG INNAN JAG VÅGADE MIG UT OCH TÄVLA HENNE,MEN 2011 SÅ TOG VI HEM LP1(LYDNADSPROVSDIPLOM),EFTER DET SÅ HAR LYDNADEN FÅTT LIGGA PÅ IS LITE EFTERSOM JAG AKTIVT BÖRJADE TÄVLA AGILITY SAMTIDIGT OCH JAG KÄNDE ATT DET INTE RIKTIGT FANNS TID TILL BÅDA DELARNA FÖR TILLFÄLLET.MEN JAG SKA FÖRSÖKA TA UPP LYDNADEN SNART IGEN OCH STARTA HENNE I KLASS 2 OCKSÅ!

SOMMAREN 2011 STARTADE JAG OCH ALVA FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ EN OFFICIELL AGILITYTÄVLING OCH UNDER 2012 SÅ KLÄTTRADE HON FRÅN KLASS 1 TILL KLASS 3 OCH PLOCKADE ÄVEN 3 SM-PINNAR!MIN FÖRHOPPNING ÄR ATT KVALA IN TILL SM 2013,FIXAR VI INTE DET SÅ GÖR VI DET 2014 DET HAR JAG BESTÄMT!FÖR TILL SM SKA VI:)

ALVA ÄLSKAR VERKLIGEN AGILITY,HON BLIR SOM FÖRBYTT SÅ FORT VI KOMMER TILL AGILITYPLANEN OCH HON GER VERKLIGEN JÄRNET TILL 100%!HON HAR ETT ENORMT TRYCK OCH ÄR VÄLDIGT SMIDIG OCH FÖLJSAM VILKET JAG TROR GÖR ATT VI KOMMIT SÅ LÅNGT,HON ÄLSAKR ATT ARBETA,MEN GÖR DET INTE UTAN BELÖNING!ATT KAMPA ELLER GODIS ÄR DET BÄSTA BELÖNINGEN SOM FINNS:)

UNDER 2011 STÄLLDE JAG UT HENNE EN HEL DEL OCH HON HAR FLERA BRA PLACERINGAR MED FLERA CK,ETT CERT,ETT CACIB,FLERA R-CERT OCH R-CACIB!

TILL VARDAGS ÄR HONVÄLDIGT LUGN INOMHUS OCH SPRUDLANDE AV ENERGI UTOMHUS.HON BLIR ALDRIG RASTLÖS UTAN HÄNDER DET INGET SÅ SOVER HON BARA MEN HON BLIR ÖVERLYCKLIG SÅ FORT VI SKA GÅ UT,HON ÄR GANSKA VAKTIG OCH SKÄLLER OM HON TROR ATT INKRÄKTARE ÄR PÅ INGÅNG,MEN MAN MÅSTE JU SKYDDA SIN FAMILJ,SÅ ÄR DET JU BARA....SEN HAR JAG HÖRT ATT JAPPAR INTE SKA HA JAKT INTRESSE,MEN DET STÄMMER INTE PÅ ALVA,HON DRAR PÅ DET MESTA SOM LUKTAR VILT,MEN SOM TUR ÄR SÅ KOMMER HON ALLTID TILLBAKA EFTER NÅGRA MINUTER!

ALVA ÄR MIN LILLA ÖGONSTEN,MON TÄVLINGSKOMPIS OCH DET KÄNNS VERKLIGEN SOM VI ÄR ETT RIKTIGT BRA TEAM HON OCH JAG!)

HÄLSNINGAR HANNA!

ALEGROS ZAC SIMPLY THE BEST"ZAC"

HEJ PÅ ER ALLA!

HÄR ÄR VÅR ÄLSKADE PÄLSBOLL ZAC! DETTA ÄR EN OERHÖRT GLAD KILLE SOM ÄR MED PÅ ALLA ÄVENTYR SOM MATTE OCH HUSSE HITTAR PÅ.

HAN BOR TILLSAMMANS MED MATTE FRIDA OCH HUSSE HENRIK SAMT FYRA KATTER SOM HAN ÄLSKAR ATT JAGA OCH BROTTAS MED,ÄVEN OM DE INTE TYCKER ATT DET ÄR LIKA KUL SOM HAN TYCKER!

NÅGOT SOM ZAC ÄLSKAR ÄR ATT LEKA I SNÖN PÅ VINTERN OCH BADA I SJÖAR PÅ SOMMAREN,DÅ BLIR HAN HELT GALEN OCH FÅR SÅ KLART JAPPERYCK OCH BARA SPRINGER SOM EN TOK!

FAVORITPLATSEN HEMMA I LÄGENHETEN ÄR PÅ KÖKSBORDET,DÄR KAN HAN SITTA OCH KIKA UT GENOM FÖNSTRET.DÄRIFRÅN HAR HAN KOLL PÅ ALLT SOM HÄNDER I HELA BOSTADSOMRÄDET.HANS BÄSTA VÄN ÄR EN JÄMNGAMMAL AFGHANHANE ALLTSÅ 10 MÅNADER I SKRIVANDETS STUND.

ATT LÄRA SIG TRICK GÅR BÅDE SNABBT OCH ÄR JÄTTESKOJ TYCKER ZAC!MATTE HINNER KNAPPT KOMMA PÅ NYA TRICK INNAN TRICKET REDAN ÄR INLÄRT!

VI HAR STÄLLT UT ZAC ETT PAR GÅNGER MED BRA RESULTAT OCH KOMMER FORTSÄTTA GÖRA DET,VI HAR ÄVEN PLANER PÅ ATT TESTA PÅ AGILITY OCH RALLYLYDNAD SÅ FORT HAN BLIR ÄLDRE.

ZAC ÄR EN RIKTIG GOSEPOJKE OCH HAN ÄLSKAR ATT STÅ PÅ TVÅ BEN OCH BLI KLAPPAD PÅ MAGEN PRECIS SOM PAPPA RICK:)

ZAC ÄLSKAR SIN FAMILJ OCH ALLA VÄNNER VI HAR,HAN BLIR ALLTID SUPERLYCKLIG NÄR VI FÅR BESÖK,ELLER ÅKER OCH BESÖKER NÅGON!DE HAN INTE KÄNNER KAN HAN TYCKA ÄR LITE LÄSKIGA MEN EFTER HAN TRÄFFAT DEM ETT PAR GÅNGER SÅ ÄR DE GODA VÄNNER:)

DÅ DET ÄR VÄLDIGT LYHÖRT HEMMA I LÄGENHETEN FÅR VI OFTA HÖRA ZACS VAKTSKALL OCH ÄR DET NÅGON VI KÄNNER SÅ VET HAN OFTAST DET INNAN DET PLINGAR PÅ:)

HAN ÄR EN MORGONTRÖTT KILLE SOM ÄLSKAR ATT MYSA LITE EXTRA INNAN VI GÅR UPP.LIGGA I SÄNGEN GÖRS ENDAST I KORTA PERIODER DÅ HAN TYCKER ATT DET BLIR ALLDELES FÖR VARMT ATT SOVA DÄR.

VARJE DAG ÄR ETT ÄVENTYR OCH VI ÄR SÅ LYCKLIGA ÖVER ATT HITTAT VÄRLDENS BÄSTA UPPFÖDARE SOM BERIKAT VÅRT LIV,MED VÄRLDENS BÄSTA JAPPE!

MVH FRIDA LARSSON OCH HENRIK NORD

 

 

ALEGROS ZOLO SIMPLY THE BEST"ZOLO"

HEJ JAG HETER ZOLO,OM NÅGRA DAGAR ÄR JAG TIO MÅNADER.JAG FLYTTADE HEM TILL MATTE AGNETA OCH HUSSE SVEN EN DAG I BÖRJAN PÅ MAJ 2012.JAG HADE VARIT OCH HÄLSAT PÅ ETT FLERTAL GÅNGER TILLSAMMANS MED MAMMA NIKITA OCH ALLA MINA SYSKON I Z-KULLEN,SÅ JAG KÄNDE MIG HEMMA DIREKT,INGA PROBLEM.

JAG LEVER ETT UNDERBART HUNDLIV MED EGEN INHÄGNAD TRÄDGÅRD DÄR JAG FÅR SPRINGA LÖS OCH LEKA.VÅR GRANNE HAR TVÅ KATTER SOM INTE FATTAR ATT DET BARA ÄR MIN TRÄDGÅRD,KOMMER DOM IN SÅ BLIR DET CIRKUS,KATTEN FÖRE OCH JAG EFTER,TYVÄRR SÅ KAN JAG INTE KLÄTTRA I TRÄD,HAR FÖRSÖKT NÅGRA GÅNGER MEN DET GÅR INTE,FATTAR INTE HUR DOM GÖR!

JAG HAR FULLT GÖRA ATT SKÄLLA PÅ ALLA HUNDAR SOM GÅR FÖRBI MITT STAKET,DET GILLAR INTE HUSSE OCH MATTE,DOM FATTAR JU INTE ATT JAG SÄGER"KOM OCH LEK MED MIG"

JAG ARBETAR OCKSÅ,MAN MÅSTE GÖRA SKÄL FÖR FRUKOSTEN,SÅ VARJE DAG BÄR JAG IN TIDNINGEN FRÅN POSTLÅDAN DÅ KÄNNER JAG MEJ VÄLDIGT DUKTIG!

BLAND DET BÄSTA JAG VET ÄR ATT SPRINGA LÖS I SKOGEN,IBLAND KOMMER HUSSE OCH MATTE BORT DÅ MÅSTE JAG NOSA RÄTT PÅ DOM,VILKEN TUR FÖR DOM ATT JAG VAR MED!

SPÅRTRÄNING ÄR OCKSÅ VÄLDIGT KUL,FÅR JAG SÄGA DET SJÄLV SÅ ÄR JAG RIKTIGT DUKTIG(DET LIGGER JU GODIS I SLUTET)

VÅR SOMMARSTUGA ÄR NOG BÄSTA STÄLLET AV ALLA,EN JÄTTESTOR TOMT DÄR JAG FÅR SPRINGA LÖS OCH GÖRA SÅ MÅNGA JAPPERACE JAG BARA ORKAR.

MATTE TRÄNAR PÅ ATT ROPA  HIT OCH DÅ MÅSTE JAG KOMMA PÅ EN GÅNG ANNARS FÅR JAG INGEN GODIS.FÖRSTÅR INTE ATT HON SKA TRÄNA HIT SÅ FORT JAG HITTAT NÅGOT SPÄNNANDE BAKOM VEDBODEN,GÄSTSTUGAN ELLER MORBRORS HUS,HON VET JU ATT JAG NOSAR EFTER MINA LEKKOMPISAR LABBEN MIRA O LILLTIBBEN OSSIE!

PÅ STUGTOMTEN ÄR DET OFTA JÄTTESTORA VATTENPÖLAR DOM VILL JAG HELST INTE GÅ I,FINNS DET MÖJLIGHET SÅ SPRINGER JAG RUNT DOM,VILL INTE BLI BLÖT,ANNAT ÄR DET MED MIRA HON SLÄNGER SIG I PÖLARNA OCH VILL HA MED MIG MEN DET GÅR JAG INTE PÅ.

EN DAG I SOMRAS VAR JAG MED OM NÅGOT TREVLIGT! VALPTRÄFF HEMMA PÅ MIN KENNEL ALEGROS.DÄR FICK JAG TRÄFFA MINA SYSKON,MAMMA O PAPPA OCH EN MASSA SLÄKTINGAR,JÄTTEROLIGT HOPPAS PÅ FLERA SÅDANA TRÄFFAR.

KAN BERÄTTA ATT JAG VARIT MED PÅ EN HUNDUTSTÄLLNING I HÖSTAS,DOMMAREN TYCKTE OM MIG JAG FICJ TVÅ FINA ROSETTER ELLER VAD DOM HETER,MEN DOM TOG MATTE OCH SATTE UPP PÅ VÄGGEN,JAG FÅR INTE LEKA MED DOM SÄGER HON TASKIGT TYCKER JAG.

EN MORGON NÄR JAG VAKNADE OCH HUSSE SLÄPPTE UT MEJ I TRÄDGÅRDEN KÄNDE JAG INTE IGEN MIG,NÅGOT HADE HÄNT,DET VAR VITT ÖVERALLT!JÄTTESPÄNNANDE DET GICK ATT GÅ PÅ,GRÄVA I OCH SÅ GOTT DE SMAKADE JAG FULLKOMLIGT ÄLSKAR DET"SNÖ" SÄGER HUSSE ATT DET HETER "HUNDGLASS"SÄGER JAG,HOPPAS DEN INTE FÖRSVINNER PÅ MYCKET LÄNGE.

MÅNGA VOVVEKRAMAR FRÅN ZOLO!

Alegros Beautiful White Szandor

Hejsan!

Vi är en familj beståenda av stormatte, storhusse, lillhusse och lillmatte .

Detta är Baloo från S-kullen. Han är en väldigt pigg och glad hund han vill leka med allt och alla.

Baloo är med oss överallt man känner sig aldrig ensam. När det är dags för kvällsmys i soffan hämtar han sin nalle och snuttar och trampar på. Hav vill även alltid bli klisad. Han säter sig då och lyfter upp frambenen och visar att det är där han vill bli kliad. Han vänder sig efter vart han vill bli kliad. Skämma bort Baloo är vi bra på. Han älskar att hoppa upp i husse och mattes säng och bädda till dom kommer och lägger sig.

På somrarna älskar han att åka båt, att få sitta längst fram och kolla utöver havet i vinden älskar han.

Men när vintern kommer blir han gladare än gladast. Han är totalt urkär i all snö, han hoppar och far, ålar sig och ibland är hela han under snön.

När han har tråkigt hemma och han tycker vi kan vara lite roligare snor han saker så som strumpor, och andra småsaker och springer under köksbordet och gömmer sig för att få lite uppmärksamhet.

 

Jag (Emma) har gått en hel del kurser med Baloo sedan han var liten. Han älskar att vara på klubben och träna och träffa sina kompisar.

Jag och Baloo har testat på Agility, lydnad, spår och lite av varje men rallylydnad var det vi fastnade för. Baloo blir helt till sig när han ser rallyskyltarna.

Han älskar att lära sig nya saker och han är väldigt sammarbetsvillig. Jag själv är även hundinstruktör och mest inriktad på rallylydnad. Jag har ställt ut Baloo några gånger och han har fått fina resultat. Det är inget som jag känner att Baloo tycker är kul och det viktigaste för mig är att se att han tycker det vi gör är roligt, då blir det mycket roligare. Baloo är en av oss och ett liv utan honom går inte , vår älskade familjemedlem

ALEGROS SHINING STAR QVINCY"NELLIE" ALEGROS BEAUTIFUL WHITE SZINDRA"ZINDRA"

VÅRA JAPPAR!

I VÅR FAMILJ HAR VI ETT PAR HUNDAR FRÅN ALEGROS.FÖRST FLYTTADE NELLIE IN OCH ETT ÅR SENARE KOM ZINDRA.DE BÅDA HAR SAMMA MAMMA MEN OLIKA PAPPOR OCH DE ÄR DÄRMED RÄTT OLIKA VARANDRA.

NELLIE ÄR VAKEN MED ÖRONEN SPETSADE MOT OMGIVNINGENS ALLA LJUD OCH NOSEN MOT VINDENS ALLA DOFTER.

ZINDRA GÅR MER MED NOSEN I BACKEN OCH UNDERSÖKER VARJE CENTIMETER MED NOSEN GANSKA OMEDVETEN OM ALLT UTOM DET SOM JUST NU FINNS I BACKEN,PÅ PROMENADEN ÄR DE ALLTID LÄTTA I MÖTET MED ANDRA HUNDAR OCH MÄNNISKOR.INGEN AV DOM ÄR RESERVERADE UTAN TILLGÄNGLIGA OCH TREVLIGA.

NELLIE ÄR LITE MER KAXIG ÄN ZINDRA I MÖTET MED DEM SOM HON TYCKER ÄR LITE HOTFULLA,OCH DÅMÅSTE HON SÄGA IFRÅN,SAMTIDIGT ÄR HON LITE MER HARIG FÖR SÅDANT SOM SKRAMLAR SOM TEX KOMPOSTGALLER SOM RAMLAR.HON ÄLSKAR EKORRAR SOM HON GÄRNA SKÄLLER PÅ OCH JAGAR UPP I NÅGOT TRÄD.DE GILLAR OCKSÅ ATT VARA I VÅR TRÄDGÅRD OCH DÅ VAKTAR DOM NOGA.

DE ÄLSKAR NÄR VI LEKER MED DEM OCH INNE FÅR DE OFTA LETA EFTER GODISBITAR SOM VI LÄGGER PÅ GOLVET OCH ÄVEN EN BIT UPP SOM PÅ EN STOL EN LIST ELLER LIKNANDE.AKTIVITETSBOLLAR MED GODIS ÄR OCKSÅ SKOJIGA,BEN TUGGAS DET OCKSÅ PÅ TROTS ATT DE FÅR VARSIT SKA DE ÄTA PÅSAMMA BEN OCH VÄNTAR HELLRE TILLS DEN SOM HAR BENET BEHAGAR SLÄPPA ÄN ATT ÄTA PÅ NÅGOT EGET.

NELLIE HAR GÅTT HUNDSPORTGYMNASIUM MED SIN MATTE OCH KUNSKAPEN I DE FLESTA SPORTER MAN KAN SYSSLA MED SOM HUNDÄGARE.JAPANSK SPETS ÄR DUKTIG PÅ ALLT SKULLE JAG VILJA PÅSTÅ!

VI HAR TEX LAGT SPÅR OCH BÅDA HUNDARNA SKÖTTE SEJ FINT OCH TOG UPP SPÅRET ,TILL OCH MED ZINDRA SOM DET VAR FÖRSTA GÅNGEN FÖR.VI HAR OCKSÅ VARIT PÅ UTSTÄLLNING FLERA GÅNGER OCH PLACERAT OSS BRA.

TROTS ATT VI HAR TVÅ HUNDAR OCH ATT DET BLIR EN DEL HÅR PÅ GOLVET NÄR DE HAR FÄLLPERIOD SÅ HAR DET GÅTT BRA TROTS ALLERGI I FAMILJEN,ATT HANTERA DEM ÄR HUR LÄTT SOM HELST.VI BADAR DEM IBLAND MEN INTE SÅ OFTA SOM MÄNNISKOR VI MÖTER TROR DE SÄGER:SÅ VITA OCH FINA DEM MÅSTE NI BADA OFTA! MEN VI KAMMAR IGENOM PÄLSEN EN GÅNG I VECKAN I BÄSTA FALLOCH ÄNDÅ ÄR PÄLSEN VIT OCH FIN.

FAMILJEN STRÅGEFORS GENOM MARIA!

 

SEUCH ALEGROS BEAUTIFUL WHITE SZORRO"NEMO"

Vi hämtade NEMO en dag i juli 2009,den första tiden var tuff,då NEMO visade sig vara en bestämd liten kille som inte var rädd för något,förrutom trappor då förstås,som var livsfarliga.

Det roligaste NEMO visste var att bita i kopplet,eller någons byxor och han vägrade sluta även om vi försökte med allt.Men efter ett par månader började han lugna ner sig och sedan dess har han verkligen tagit oss med storm.

Det bästa NEMO vet idag är att öppna paket,ofta när han får besökhar besökarna paket med till honom och han öppnar dem med stil.

I år har han fått en egen julkalender,så en gång om dagen får han springa till kalendern och öppna ett paket,då är glädjen total!

Tanken från början var inte att vi skulle ställa ut NEMO en massa gånger,men efter en utställning var jag fast.Det har varit blandande resultat,men nu till slut har han blivit SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION.Vi har också gått två agilitykurser och till våren är det dags för tävlingskurs.

Vår tränare kallar han för KATAPULTEN för hon tycker att han är så snabb,det svåra är vältt matte ska lära sig springa rätt.

Ja NEMO charmar verkligen alla,han har gjort mig,min mamma och min syster mindre hundrädda och man vet att det alltid är en glad kille som möter en i dörren.

Jag tycker att jappen är enmycket behändig och intressant ras och KENNEL ALEGROS är den bästa KENNELN man kan tänka sig!

tack Irene med familj för attvi har fått lära känna er och för att vi har fått möjligheten att ta hand om världens finaste hund

Från Emma och Nemo!

 

SEUCH ALEGROS WHITE CHOCOLATE UNO"ZIMBA"

Här är jag,ALEGROS WHITE CHOCOLATE UNO,de kallar mej ZIMBA.Jag är 3år gammal,alltid pigg och glad och gosig,ja det där sistnämda är på mina vilkor och när jag känner för det.Min starkaste egenskap har jag ärvt av min MATTE,jag är envis!

Det bästa som finns är att få springa lös i skogen.Jag kan gå hur långt som helst och tröttnar aldrig.Dåligt väder hindrar inte mej.Snö år den största favoriten,matte har stora problem att få in mig när vi kommit ut och hon skrattar åt mej när jag underhåller mig med min favoritsysselsättning att göra snöänglar.

Utställning vad kan vara coolare?Alla tittar på mig och jag får visa upp hur snygg jag är,samtidigt får man spana in en massa snygga brudar!Utställningsringen är helt klart en av mina favoritplatser.

Sök,Konster,Agility,ja allt som genererargodis tycker jag om.Matte har sagt att jag är det bästa som hänt henne,hon är väldigt svag för mina perfekta pepparkornsögon och hon smälter nästan varje gång och det resulterar godsaker till mig!

FRÅN MARIA OCH ZIMBA

 

ALEGROS ZNOOKI SIMPLY THE BEST

Hej!

Detta är vår underbara familjemedlem ZNOOKI!

Vi är en familj bestående av Gosan(katt)Znooki(hund)Jonas(sambo) och jag Alexandra.

Vi är ett riktigt bra team vi älskar att busa och leka hela dagarna.Znooki och Gosan har den där syskonkärleken älskar varandra men älskar ännu mer att reta upp varandra och busa!Vi har hunnit flytta en gång sen vi fick henne,men hon anpassade sig väldigt fort.Kan ju kanske bero på att det var en större trädgård att springa och leka på.

Vi har inte tävlat med henne än,men det kommer!Vi vill åtminstone testa på.Massa hundkompisar har hon också,men även andra kompisar som älskar henne mer än något    annat!

Hon sover som en stock hos oss i sängen,vilket både matte och husse tycker är sååå mysigt,hon är en mattehund,följer mej vart jag än går!

Hon har det väldigt bra znooki,endast 200 m ner till havet,så det blir många och långa fina promenader längs havet!

Ha det så bra hälsar familjen från timmernabben!

 

ALEGROS RISETTE SWEET AS SUGAR "ZITA"

Jag heter ERLAND OCH MIN FRU BIRGIT!

Vi var ute efter en Japansk Spets och vi hittade vår kennel i Småland!Vi ville ha en hane som vi kallade för Zappy  ALEGROS MAGIC SUNRISE PEGAZUZ.

Jag började träna med han och vi fixade 2st lydnadskurser,senare köpte vi också en tik  och henne döpte vi till "ZITA"  ALEGROS RISETTE SWEET AS SUGAR,hon och jag har gått flera Rally-Lydnadskurser ,Eftersom att jag är en herre i mina bästa år insåg jag att två hundar blev för mkt och zita är min skugga så ZAPPY flyttade till min frus bror och vi hade kontakt och  träffades varje vecka där han bott tills nyligen då hans husse gick bort!

 

Nu bor Zappy i skåne hos en tjej som heter LENA och hon vill försöka att få fram Zappy till vårdhund vilket vi tycker är roligt

Zita och jag följs åt hela tiden i ur och skur hon är med mej hela tiden lämnar inte min sida ,vi åker bil ,är på kolonilotten,åker till brukshundsklubben och ibland åker vi till Småland.

Detta att skaffa hund är det bästa vi gjort och vi har fått nya vänner på Kenneln för evigt,dessa människor är våra bästa vänner!

 

FRÅN ERLAND,BIRGIT OCH ZITA

 

ALEGROS VANJA BORN TO BE BEAUTIFUL "ALVA"

Ett så passande Kennelnamn-Born To Be Beautiful! Vår ALVA!

Vi är en familj bestående av mamma,pappa,4barn i åldrarna 18,16,14,9 så är det ALVA 2år och en kanin.Vi har inte satsat på att tävla med ALVA på nåt sätt,hon är en typisk familjehund som hänger med överallt.

Detta är vår första hund eftersom mamma Maria är allergisk och kommer från enfamilj som är ytterst allegiska mot bl.a pälsdjur!En sån lycka att vi tål ALVA inte en enda ALLERGISK reaktion har kommit och detta medför ännu större glädje över denna ras,

ALVA år inte jättedrillad på lydnad och det händer att hon smiter och rusar runt bland grannar i ren lycka,med den busiga blicken som säger "NI KAN INTE TA MEJ" och det kan vi inte heller,ibland funkar dock lydnaden jättebra.Bästa kompisen är grannens Jack Russel "IDA"säger man Ida till Alva så rusar hon till dörren och sen kan man öppna och hon rusar till grannen och krafsar på dörren!

En tom toarulle med en liten godisbit i och ihopvikt i ändarna är det bästa hon vet,när hon hittat den för hon skatten till sin korg och nåde den som vågar närma sej!

ALVA skulle kunna ta tjänst på ett servicboende,hon kan både ta av strumpor och ge dom till ägaren,har man ont i ben eller rygg hoppar hon snabbt upp på en bänk för att få på kopplet!Alva spårar bra och är en fena på att leta upp försvunna människor på våra promenader,

Att se ALVA i snö är en underbar känsla,hon plöjer sin väg med nosen långt ner,hon vägrar gå in efter promenaden,och i skidspåret är hon underbar.Vi var i fjällen i vintras och hon sprang kilometer efter kilometer bredvid oss i skidspåret på fjället helt överlycklig!

ALVA älskar våra kaniner,ingen tendens att vilja jaga dom utan inventerar till lek,tyvärr uppskattas det inte av kaninerna.Att lekkompisarna släpper små goda kulor tycker ALVA är helt okej!

Förra året gick hon kantarellkurs med helt ok resultat.I sommar hoppas vi att hon ska kunna åka på hundläger ihop med matte Malin,där kan man träffa både Jappar och Schäfrar!!

FAMILJEN DANFORS I MULLSJÖ!

ALEGROS XENA DRESSED FOR SUCCESS"SUSHI"

HEJ!

Det här är XENA från X-kullen som hemma kallas för sushi.Sushi är en lugn tjej som skänker oss mycket glädje.Hon älskar att vara med i mysstunderna i soffan helst placerad i knät,likväl som hon älskar att få vara med överallt där matte och husse går.

Hon är en tålig liten hund som redan som liten valp fick hänga med till Brandstationen där matte och husse jobbar,är van vid alla konstiga brummande ljuden och blinkande ljus.Det bästa där är att få leka med vattnet i brandslangarna och bli klappad av alla snälla brandmän.Sushis bästa kompis är en boxer som heter MIDAZ som hon älsakr att busa med,Midaz är så snäll mot sushi och han förstår att hon är så mycket mindre.

Nästan lite för snäll att hon tar sig friheter ibland,som han låter henne komma undan med.Sushi älskar att få åka upp till EDSBYN där farmor och farfar har sitt hus på landet,då är det så spännande med alla dofter och få springa själv ute på den stora gården.Det allra bästa däruppe för sushi är att hon blir bortskämd och överöst med leksaker,promenader och godbitar.

För oss är Sushi en enorm glädje och vi kan inte tänka oss ett liv utan henne,vi är så glada att ha fått en så trevlig hund,som är så foglig och uppfostrad och lätt att ha med sej överallt redan som liten valp och nu är det alltid nån som med glädje passar henne när det behövs hundvakt.

 

FREDRIK OCH SOLFRID I MULLSJÖ!

ALEGROS ZEB SIMPLY THE BEST "TEDDIE"

Hejsan!

Detta är TEDDIE (Alegros Zeb Simply The Best)Han är 8månader gammal och ett riktigt yrväder.Hanär en hund med mycket energi som gärna springer runt som en toking,sprätter grus hemma på svärföräldrarnas gård! Det är hans absoluta favoritställe för där får han springa runt som han vill när husse mekar med bilarna.

Han är en rätt tuff kille med lite hetsigt temprament som alltid måste skydda matte(tycker han).När han visat att det är hans matte så leker han och busar med allt och alla.

När vi får tid över så övar vi gärna lite trick, men mestadels av tiden busar vi bara,hans bästa kompis heter HUSKY och han är också japansk spets,som dessutom är hans granne,så han brukarsmita in till honom när matte kollar bort!

Hna är en mycket smart hund som behöver mycket mental träning för att bli trött!När han är törstig och vattnet är slut så raffsar han i skålen så att vi kan fylla på den,när han myser så hämtar han sin favoritnalle,lägger sig i sängen suttar på den och trampar som en katt.

Jag hoppas ni fått en bild av vem min ögonsten är!/ RONJA

 

Alegros Vhilda Born To Be Wild

Hej svej !
 
Jag heter Petra och äger Vhilda som är den mest underbara lilla tjej på denna jorden
Vhilda är 2 år och har varit ute på en hel del utställningar och placerat sig väldigt bra , hon har 3 cert och behöver bara ta ett till sen kan hon titulera sig svens utställnings champion !
Vhilda tycker det är jätte kul att vara på utställningar och älskar att visa upp sig från sin bästa sida som ibland innehåller mycket lek och hopp och hjälper inte det för att fånga uppmärksamhet så biter hon gärna lite i kopplet eller skäller på mig Med Vhilda i mitt liv så blir det aldrig tråkigt vi har så himla roligt tillsammans och har även tävlat lite agility och det älskar hon .
Vhilda har precis fått 2 underbara valpar som nu hunnit bli 5 veckor så det är full fart här hemma och det gillar vi. Vi är 5 människor i familjen och 4 hundar tills en av valparna flyttat till sin egen familj . Mitt och vhildas mål nästa år är att ta det sista certet och tävla lite agility .
Jag är väldigt stolt över att jag fått köpa en så underbar hund som Vhilda av den bästa kenneln vi har i sverige Irene ni gör ett toppen jobb med era hundar och jag hoppas att alla känner som jag .
 
Många krama och nos pussar från Vhilda och Petra

Alegros White chocolate Utina

Lite kort om Kickan! Hon är helt underbar frånsett en dag som denna då hon rullat sig i skit, men nu är hon nyschamponerad o fönad! Hon är jätteduktig att duscha o föna, sitter helt stilla! Varje gång det händer bestämmer jag mig för att hon inte ska få gå lös utan jag kan ha mer uppsikt över henne, men så tycker jag hon ska få springa lite o vips så hittar hon skiten. Nu händer det inte så ofta, men när det händer blir det desto jobbigare.

 

För övrigt är hon helt underbar. Hon är mattes hund, följer mig o vill gärna veta vad jag gör. Favoritplatsen är att ligga som nu under databordet där jag sitter eller på dörrmattan innanför dörren, gärna med huvudet alldeles intill husses skor!

 

Det hon åsamkar i form av viss bundenhet ger hon tusenfalt igen! Vi har en jättebra hundvakt som äääälskar henne o hon får gärna vara över natten för då kan de gosa riktigt mycket (i sängen). Hon kan vara ensam utan problem när vi är borta ett par timmar för att tex handla! Längre tider har vi alltid hundvakt till henne.

 

Det är många som kommenterar hennes vackra utseende o fina vita päls. Vad gäller pälsvård är det ingen jobbig päls eftersom hon är så foglig. Jag borstar igenom pälsen ett par gånger i veckan. Hur ”skitig” hon än blivit på promenad så är det lätt att torka av henne. Hon har lärt sig att alltid bli torkad när vi varit ute. På något sätt ramlar smutsen av henne (förutom när hon rullat sig i skit!!). Det är få gånger som jag behövt duscha henne efter en promenad. Många är också imponerade av att hon verkar så lugn. Hon sätter sig ner o väntar när vi står o pratar, sitter inte o skäller som många hundar gör om de ens sätter sig!

Vi är ute ett par timmar/dag på promenad i olika miljöer, regn o rusk spelar ingen roll. Hon älskar att åka bil, säger inte ett knyst.

Vi har byggt ett nytt hus som vi flyttade till i våras o hon har funnit sig väl tillrätta i huset med en ganska stor trädgård. Hon är en riktig vakthund, här kommer inga tjuvar utan att hon varnar för dem. Om hon blir alltför skällig så har vi ett antiskallhalsband som fungerar jättebra, det behöver hon dock inte ha så ofta.

 

Hon är älskad av alla 5 barnbarn, hon är mycket tålig även om det blir stimmigt i huset!

Tyvärr är ett av barnbarnen mycket allergisk o har astma så då får vi lämna bort henne framförallt om vi måste var inne. Vi har skaffat en robotdammsugare som suger upp hundhår utan att virvla runt dammet. Kickan bryr sig inte om dammsugaren, om hon ligger i vägen för den så bara reser hon på sig o flyttar sig en bit! Överhuvudtaget är hon väldigt behändig när hon utsätts för saker som hon inte sett eller varit med om tidigare.

 

Tack för ett underbart exemplar av Japansk spets!

MVH Kickan, Barbro o Åke.

Alegros Yroll Winner takes it all

Det här är Suki. Han är snart 11 månader ung. Han är gosig, nyfiken, tillgiven och lite busigt tuff. Suki är väldigt social gentemot både människor och hundar, och är nästan alltid på humör för bus.
...


Att vara på utflykt i skogen med husse är en stor favorit. På väg ut piper Suki alltid av lycka i bilen när han skymtar de välbekanta trädtopparna. Även om vi alltid gör en utflykt om dagen till skogen där Suki får springa lös så trivs han även väldigt bra på en vanlig promenad i bostadsområdet, på stan eller i parken. Han är väldigt anpassningsbar och har egentligen det enda kravet att få vara med.

Det är tur att husse inte är väderkänslig för det är nämligen inte Suki heller. Vi promenerar i alla sorters väder utan att Suki visar det minsta missnöje. Att få vara utomhus är lyckan.

Han älskar "sök" både inom- och utomhus. Husse brukar gömma sig själv bakom träden ibland och låta Suki få nöjet att söka upp honom. Det slutar alltid i ett glatt kram- och pusskalas när Suki lyckas hitta husse!

Suki är min älskade livskamrat och han skänker mig en ovärderlig glädje varje dag.
 
 
Ägare : Joel Mässgård
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS